Tips om je tuin helemaal af te maken

Samenvatting Artikel

Een tuin is een uitbreiding van je huis en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je tuin net zo mooi is afgewerkt als je huis. In dit artikel vertellen we je precies wat je kan doen om jouw tuin helemaal af te maken!

Waarom je tuin afmaken?

Het is belangrijk om je tuin af te maken omdat het een plek is waar je kan relaxen, ontspannen en even weg kan van de stress van alledag. Het is ook een plek waar je energie kunt opdoen, je batterij kunt opladen en weer fris kunt worden. Door je tuin af te maken met de juiste aankleding, maak je het tot een rustige en aangename plek om te vertoeven.

Tuinen zijn namelijk niet alleen maar een stuk grond met planten, maar ze hebben ook hun eigen unieke sfeer. Door deze sfeer te creëren, zorg je ervoor dat je tuin echt een verlengstuk van je huis wordt. Een tuin is dus niet alleen maar een stuk grond waar plantjes in staan, maar het is veel meer dan dat. Je tuin is een plek waar je kan ontspannen en kan genieten van de natuur. Dus waarom zou je niet wat tijd en energie steken in het afmaken van je tuin?

1. Plaats een schutting

Een schutting in de tuin kan veel voordelen bieden. Het kan een gevoel van privacy creëren en de veiligheid vergroten maar ook als een manier om grenzen te definiëren. Bij het kiezen van een schutting is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte en het type uitstraling dat je wilt bereiken.

Een goede keuze is bijvoorbeeld een hout betonschutting. Dit is een unieke schutting die niet alleen door de combinatie van materialen zeer aantrekkelijk is, maar ook zorgen de betonnen onderplaten ervoor dat de schutting vrij van de grond staat waardoor deze vele malen langer meegaat. Er kan gekozen worden uit grenen, vuren, douglas, red class wood of hardhout én kan de schutting ook in RVS worden uitgevoerd. Een echte toevoeging wat je tuin afmaakt.

Schutting feature image 01

2. Zorg voor verlichting

Je wilt natuurlijk dat je tuin er aantrekkelijk uitziet, zodat je er met vrienden en familie kunt genieten. Een manier om je tuin een luxueuze uitstraling te geven, is door tuinverlichting te installeren. Er zijn verschillende soorten verlichting die je kunt overwegen, afhankelijk van wat je precies wilt bereiken. Hangende lampen zijn bijvoorbeeld geschikt voor algemene verlichting, terwijl accentverlichting kan worden gebruikt om bepaalde objecten of gebieden in je tuin te benadrukken. Als je klaar bent met het uitzoeken en installeren van je tuinverlichting, zal je merken dat dit het echt afmaakt!

3. Kies mooie bloemen uit

Mooie bloemen zijn niet alleen een aangename aanvulling op het uiterlijk van je tuin, maar ze kunnen ook helpen bij het voorkomen van verdroging. Bloemen helpen namelijk bij het behoud van vocht in de grond, door transpiratie te voorkomen. Dit is dezelfde manier waarop planten zichzelf koel houden tijdens warme temperaturen. Bovendien beschermen bloemen de grond tegen zonlicht en wind, waardoor er minder kans is op erosie. Kies daarom voor mooie, kleurige bloemen als aankleding én om het geheel af te maken. 

Met deze tips geef je de finishing touch aan je tuin en tegelijkertijd een aantrekkelijke en nette uitstraling. Wil je meer inspiratie om jouw tuininrichting gezelliger en sfeervoller te maken? Lees dan snel verder.

Recente blog artikelen

Je huis beschermen tegen wind en zon

Benieuwd naar de voordelen van een schutting? In dit artikel lees je alles over het beschermen van je huis tegen wind en zon.

Geniet van het buitenleven met een overkapping in je tuin

Blijf langer genieten van de winter- en zomeravonden met een overkapping in de tuin.

Alles over buiten stucwerk

Wil je je woning duurzamer maken? Bij Wonen Enzo kom je meer te weten over buiten stucwerk.