Een gezellige voortuin inrichten

Samenvatting Artikel

Voortuin feature image 01

In elk seizoen van het jaar wil je ervoor zorgen dat je voortuin netjes ingericht is. De voortuin is een visitekaartje voor iedereen die langs jouw huis loopt of op bezoek komt. Bovendien wil je als je naar buiten kijkt, niet naar een saaie voortuin kijken. Hoe richt je een gezellige voortuin in? In dit artikel lees je alles over het inrichten van een gezellige voortuin.  

1. Houten berging

Ga voor een houten berging. Een berging kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld voor het opslaan van hout voor de houtkachel. Een andere mogelijkheid is om de klikobakken te verbergen. Een houten berging kan ook als extra opslagruimte voor tuingereedschap en accessoires voor tuinmeubels worden gebruikt. Denk hierbij aan schoffels, grasmaaiers, tuinkussens of de barbecue. 

2. Verdeel de voortuin in gebieden

Verdeel de voortuin in verschillende gebieden. Hoe doe je dat? Maak gebruik van diverse paden om de voortuin op te delen, bijvoorbeeld een grindpad richting de voordeur of een graspad naar het ‘koffie bankje’ waar je in de zon geniet van een bakje koffie. Paden kan je ook gebruiken om het visueel interessant te maken, door bijvoorbeeld een gebogen pad te maken. Het is ook mogelijk om met planten de voortuin op te delen, bijvoorbeeld met haagjes om gebieden van elkaar te scheiden. Daarnaast kunnen planten ook de voortuin afschermen van de straat.  

3. Fietsenstalling

Laat een fietsenstalling maken. Laat jij jouw fiets altijd buiten staan, omdat je geen schuur hebt? Dan kan door verschillende weersomstandigheden de levensduur van de fiets veel korter zijn. Door een fietsenstalling te laten maken kan jouw fiets droog staan en zal deze langer meegaan. Daarnaast kunnen familieleden en vrienden die op bezoek komen ook hun fiets kwijt. Zo staan alle fietsen veilig en hoef je niet de hele tijd te kijken naar fietsen als je naar buiten kijkt. 

4. Maak een moestuin

Maak een moestuin in de voortuin. Dit is een leuke manier om zelf groenten en fruit te kweken. Bedenk hoeveel ruimte de moestuin gaat innemen en wat voor groenten of fruit je gaat kweken. Geen ruimte voor een grote moestuin? Los dit probleem op door verschillende plantenbakken in de voortuin te plaatsen. Vervolgens plant je hier verschillende zaadjes in, bijvoorbeeld voor een aardbeistruik of een komkommerplant. Zo neemt de moestuin niet veel ruimte in beslag en geniet je alsnog van de lekkernijen die je kunt oogsten. 

5. Koop verschillende planten

Zorg voor een gezellige voortuin door verschillende planten te kopen. Zorg ervoor dat je een kleurenpalet en style voor jezelf bedenkt. Wil je een moderne uitstraling? Kies dan voor cortaderia pampasgras. Dit zijn grote grassen, waar vervolgens mooie beige kleurige palmen uitkomen. Wil je meer kleur in de voortuin? Koop dan verschillende gekleurde planten. Combineer bijvoorbeeld hortensia’s met een lavendelstruik. Plaats de verschillende planten in mooie en sierlijke plantenbakken of plant deze in de grond. 

Met deze ideeën heb jij genoeg inspiratie om de voortuin gezellig in te richten. Zorg voor een langere levensduur van producten door gebruik te maken van een houten berging of een fietsenstalling. Creëer verschillende gebieden door gebruik te maken van verschillende paden of koop verschillende planten voor een gezellige sfeer. 

Recente blog artikelen

Appeltaart maken: de juiste appels kiezen en bewaartips

Gezonde en lekkere recepten met bonen voor elke maaltijd

Prei bereiden: van snijden tot koken en grillen met tips