Je huis beschermen tegen wind en zon

Samenvatting Artikel

Een schutting is een ideaal middel om je huis te beschermen tegen wind en zon. Een schutting zal zorgen voor afscherming en privacy, en vormt een effectieve barrière tegen weersinvloeden. Er zijn veel verschillende soorten schuttingen beschikbaar, variërend van houten, vinyl of metaal, en je krijgt deze in verschillende stijlen en kleuren. Je hebt ook keuze voor een combinatie van verschillende materialen en stijlen. Als je een schutting koopt, moet je ervoor zorgen dat deze stevig en duurzaam genoeg is om tegen de wind en zon te weerstaan. Een goede schutting moet ook regelmatig worden onderhouden om ervoor te zorgen dat het in goede staat blijft. In dit artikel lees je meer over hoe een schutting je huis beschermt en welke de meeste onderhoud nodig hebben. 

Een werende schutting  

Er zijn veel verschillende soorten schuttingen die je beschermen tegen zon en wind. Een populaire optie is privacy-schutting. Deze bestaat uit panelen die hoog genoeg zijn om de meeste wind en zon te blokkeren. Voor extra bescherming is het te overwegen om een houten of composieten schutting te installeren. Deze zijn stevig genoeg om wind en zon te blokkeren, terwijl ze tegelijkertijd een visuele barrière vormen. Als je meer uitzicht wilt, kies je ervoor om een kleinere schutting te laten plaatsen. Bamboe of hardhouten panelen zijn een goede optie om zon en wind tegen te houden, terwijl ze er tegelijk mooi uitzien.

Onderhoud van de schutting

Om de levensduur en het uiterlijk van een schutting te behouden, is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Als je een houten schutting hebt, moet je deze om de paar jaar impregneren, schilderen of lakken om roest en andere schade te voorkomen. Hardhout soorten zoals Meranti zijn duurzaam en zullen langer meegaan, het is bestand tegen schimmel en rot en vereist weinig onderhoud. Zachte houtsoorten doen het ook goed, een Douglas houten schutting vereist weinig onderhoud en is ook bestand tegen schimmel en rot.  Als je een vinyl of aluminium schutting hebt, heb je zelfs nog minder onderhoud nodig. Af en toe schoonmaken en regelmatig controleren of er geen schade is, is vaak voldoend

Kosten voor een schutting

Als het gaat om de kosten voor het aanleggen van een schutting, hangt de prijs af van de materialen die je kiest, de afmetingen van de schutting, de hoeveelheid werk dat er moet worden verricht en andere factoren. In het algemeen laat je een schutting bouwen voor tussen de €500 en €3000, afhankelijk van de grootte en de materialen. Er zijn verschillende soorten schuttingen om uit te kiezen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Houten schuttingen zijn een populair materiaal omdat ze relatief goedkoop zijn en gemakkelijk te installeren zijn. Vinyl en aluminium schuttingen zijn ook populair, omdat ze duurzamer zijn dan hout en vaak minder onderhoud nodig hebben. Bamboe schuttingen zijn ook een optie, maar ze zijn duurder dan andere materialen en moeilijker te installeren.

Wil je jouw huis beschermen tegen weersinvloeden, dan is een schutting de oplossing. Je hebt keuze uit hogere schuttingen, deze bieden meer privacy of lagen schuttingen waarbij je jouw uitzicht behoudt. Daarnaast heb je ook de keuze voor de verschillende materialen, als je voor hout kiest zijn er weer tal van houtsoorten waaruit je kiest. Ga je voor een houten schutting, zorg dan dat deze besteding is tegen schimmel en rot. De houten schuttingen hebben vaak wat meer onderhoud nodig maar werken even goed. Wil jij je huis beschermen? Dan heb je genoeg keuzes. 

Recente blog artikelen

Een ecologisch verantwoorde schutting

Wil je een schutting die ecologisch en verantwoord is? In dit artikel lees je precies waar je dan op moet letten. Lees snel verder en kies voor een verantwoorde schutting.

Verlichting voor je fietsenberging of overkapping

Wil je je overkapping gezellig maken? In dit artikel lees je alles over sfeervolle verlichting voor in je berging of overkapping. Lees snel verder en ontdek meer.

Moderne trends in stucwerk

Op zoek naar moderne trends in stucwerk? In dit artikel lees je alles over de modernste en nieuwste trends in stucwerk. Welke trend vind jij het mooiste?