Je tuin uitbreiden met een tuinhuisje

Samenvatting Artikel

Je tuin uitbreiden met een tuinhuisje feature image 01

Je groene oase van rust kun je uitbreiden met een houten tuinhuisje. Zo kan je niet alleen als het lekker weer is genieten van het je tuin, maar ook als het wat minder weer is. In dit artikel vertellen we je alles over het uitbreiden van je tuin met een tuinhuisje, waar je op moet letten en wat je er nog meer mee kan.

Een houten tuinhuisje

Tegenwoordig is het steeds belangrijker je bezig te houden met duurzaam. Je kunt daarop kiezen voor een tuinhuisje van duurzaam hout, zoals hardhout. Je kiest dan voor hardhouten planken.  Hardhout ziet er mooi uit en gaat zo’n 20 tot 25 jaar mee. Dit ziet er niet alleen gezellig, sfeervol en warm uit, maar het is ook nog eens beter voor het milieu. Door de natuurlijke look past dit perfect in een begroeide tuin. Zoek je een duurzaam en stijlvol tuinhuisje, dan moet je zeker kiezen voor hout.

Wil je een iets modernere look geven aan je tuinhuisje? Kies er dan voor om metaal te gebruiken in je tuinhuisje. Dit kan bijvoorbeeld bij de deuren en de ramen. Door zwart metaal te combineren met een lichtere houtsoort, krijgt je nieuwe tuinhuisje een chique uitstraling.

De fundering van je tuinhuisje

Als je van plan bent om je tuinhuisje te bouwen met duurzaam hout, zijn palen van azobe hout een een uitstekende keuze als fundering. Dit soort hout is namelijk stevig en hard. Bovendien gaat dit soort hout ook veel langer mee dan andere houtsoorten. Je kunt je tuinhuisje natuurlijk ook verder uitbreiden met een terras of een overkapping. Zo kun je nog meer genieten van de buitenlucht, ook als het weer wat minder is.

Azobe hout kun je dus gebruiken als fundering voor je tuinhuisje. Het is stevig, duurzaam en gaat ongeveer 25 jaar mee. Bovendien is het ook nog eens rotbestendig, waardoor je tuinhuisje er langer mooi uit blijft zien.

Je tuinhuisje inrichten

Wanneer je tuinhuisje eenmaal staat, is het tijd om deze in te richten. Het allerbelangrijkste is dat je ervoor zorgt dat het tuinhuisje aanvoelt als een verlengstuk van je huis. Dit doe je bijvoorbeeld door dezelfde stijl aan te houden als in je huis. Heb je een rustige en chique inrichting in je huis? Kies dan ook voor meubels en accessoires die hierbij aansluiten. Wil je liever een speels effect in je tuinhuisje? Kies dan voor felle kleuren en leuke prints. Een tuinhuisje is dé plek waar je jouw eigen sfeer kunt creëren.

Vergeet niet dat je in je tuinhuisje kunt doen wat je wilt. Als je houdt van buitenlucht en koken is het plaatsen van een buitenkeuken misschien wel wat voor jou. Wie zegt dat barbecueën alleen in de zomer kan? 

Ben je enthousiast geworden om je tuin uit te breiden met een tuinhuisje? Kies er dan voor om gebruik te maken van duurzaam hout en geniet zo lang mogelijk van je eigen tuinhuisje in je tuin.

Recente blog artikelen

Een ecologisch verantwoorde schutting

Wil je een schutting die ecologisch en verantwoord is? In dit artikel lees je precies waar je dan op moet letten. Lees snel verder en kies voor een verantwoorde schutting.

Verlichting voor je fietsenberging of overkapping

Wil je je overkapping gezellig maken? In dit artikel lees je alles over sfeervolle verlichting voor in je berging of overkapping. Lees snel verder en ontdek meer.

Moderne trends in stucwerk

Op zoek naar moderne trends in stucwerk? In dit artikel lees je alles over de modernste en nieuwste trends in stucwerk. Welke trend vind jij het mooiste?